Vilomorgon

Annie - Live it, Love it
30 Dec 2011 kl 08:56

Idag vilas kroppen i form – imorgon kört ett tufft pass tillsammans med min man. Älskar att träna med honom, men skulle inte vilja göra det alltid.

Vila idag innebar att jag sova fram till åtta – när klockan ringde. Lyxig sovmorgon, blir alltid lika förvånad när jag lyckas sova så länge. Nu ligger favoritfrukosten i magen, jag har snurrat lite på datorn, fixat håret & kramat mannen. Nu skall mina brutna naglar fixas och bli fina lagom inför det nya året!

Kvarg med keso, massvis av pepparkakskrydda, melon, jordgubbar, dinkel & quinoapuffar, pauluns flingor, granatäpple & mandel. Samma som slunkit ner de senaste dagarna.

Vad slinker ner i din mage till frukost? Varierar du dig eller fastnar i samma goda frukost som alltid?

14 kommentarer Kommentera

 • Helena 2011-12-30

  tack för förtydligandet på övningarna :) Allti dbra att få tips och inspiration av andra! :) För min del blir det i regel havregrynsgröt med keso eller kvarg tillsammans med ett rivet/hackat äpple eller hallon samt kardemumma och kanel :) Mums mums! :)

  • Annie - Live it, Love it 2011-12-31

   Låter som en fin kombo till gröten :D

 • myckelite 2011-12-30

  Mums! Jag fastar ganska lätt i mina frukostar eller i alla fall på vardagarna brukar det blir samma och på helgen brukar vi unna oss nybakat :) idag blev det en frukost som jag ofta har : en skål med naturell fil + en skvätt smaksatt fil sen massa keso i där, ibland en banan eller bär, müsli. Brukar även ta kopp varm mjölk med kanel eller honung och en lite macka med pålägg. Mums!

  • Annie - Live it, Love it 2011-12-31

   Låter som en riktigt god frukost! D

 • Lotta (Fokuserad Energi) 2011-12-30

  Jag äter oftast grötplättar med osockrat äpplemos och kanel, eller banan om jag har tränat. Igår åt jag kvarg med naturell yoghurt och hemmagjorda muslin. Lördagar (fri måltid) så blir det faktiskt amerikanska pannkakor med mycket uppvispad äggvita:-)

  • Annie - Live it, Love it 2011-12-31

   Grötplättar är så himla gott, men jag gör det alldeles för sällan, framför allt på vardagarna finns inte tiden till det. Och på helgerna är jag oftast sugen på riktiga plättar :D

 • Nicole 2011-12-30

  Jag tycker också det är superhärligt att träna med min snubbe! (Dock inte alltid - behöver egentiden också :P ) DIn frukost såg supergod ut! För egen del blir det ofta kesellasmoothies eller kesella med frukt och müsli. Mycket ägg och knäckemackor med skinka/kalkon/grönsaker också :)

  • Annie - Live it, Love it 2011-12-31

   Precis, visst är det underbart men jag behöver in ensamtid med. Har folk runt mig dygnet om - även på gymmet visserligen - så ensam p gymmet pluggar jag in musiken i öronen och lever mig in i träningen totalt!

 • Bodycomf 2011-12-30

  Alltid gröt!!! Ibland tänker jag att jag ska ta nåt annat, men så fort ja kommer ut i köket åker havregrynen fram... Fast jag varierar gröten med olika smaker och 'pålägg'. Nu när jag ska börja kommer det dock bli mer keso, kesella, ägg o smörgås eftersom det är lite krångligt att ta med sig gröt... Fast att göra plättar ab den funkar ju! :-)

  • Annie - Live it, Love it 2011-12-31

   Haha, jag försöker ibland tänka att jag ska börja testa gröt. men de slutar alltid med kvargblandningar för min del :D

 • Malin-Charlotta 2011-12-30

  Här är jag helt hopplös, kan inte vara utan mina hårda smörgåsar med avokado. Det går bara inte! Sen min soyayoghurt. Däremot varierar jag blandningen jag har i yoghurten, vilket alltid är något! Haha!

  • Annie - Live it, Love it 2011-12-31

   Bara man njuter av den är det huvudsaken :) Min är ganska lik vare morgon med. Lite olika frukter och bär i kvargen, men annars same same :)

 • Malin-Charlotta 2011-12-30

  Sen vill jag denna vilomorgon, tacka för kärleken på min blogg du gav i inlägget om AA. Dina ord lägger jag i hjärtat och jag är tacksam du ger av din tid till att läsa. Du är fantastisk, Annie.

  • Annie - Live it, Love it 2011-12-31

   Fina, din blogg ger mig så mycket. Den är annorlunda, uppfriskande och får mig att tänka och gå in i mig själv väldigt mycket. Jag uppskattar det du skriver och den fina människa jag ser hos dig väldigt mycket. Väldigt glad att jag hittade in till dig under det gångna året :)

Senaste inlägg

(Almost raw) "Salty-Chocolate-Cake"

Annie - Live it, Love it
13 Okt 2016 kl 10:37
Jag kände att det var tid för en fantastiskt god chokladkaka här hemma.En sådan som smälter bara den nuddar tungspetsen. Precis en sådan blev det. Nötig botten, ett lager med ljus choklad och ett lager med lite mörkare choklad med lite lagom saltig smak- och alldeles, alldeles ljuvlig! Ingredienser botten: 1/2 dl mandel, 8 färska dadlar, 1 nypa flingsalt,1  krm vaniljpulver. Ingredienser lager 1: 4 1/2 dl cashewnötter, 1 1/2 dl mjuk kokosolja, 1/2 dl vatten, 1 1/2dl agavesirap, 2/3 dl rå kakao, 1 nypa flingsalt. Ingredienser lager 2: 2 små avokado (väl mogna), 1/2 dl mjuk kokosolja, 1/2 dl honung/agave, 1/2 dl rå kakao, 1 nypa flingsalt. Börja med att lägga cashewnötter i blöt över natten. Börja sedan med botten och mixa samman alla ingredienser med varandra (använd eventuellt lite vatten för att få en kletig smet (beror på konsistens på dadlar) och tryck sedan ut i botten på en form med löstagbara kanter (min är 20 cm i diameter). Fortsätt med lager ett och skölj av cashewnötterna ordentligt och lägg i en mixer (en matberedare funkar med men blir inte lika slätt) tillsammans med alla resterande ingredienser till lager 1. Kör tills det är en mjuk och krämig smet och häll ovanpå bottenlagret. Sätt in i frysen tills det stelnar till något innan du fortsätter med lager två. För lager två är ett bara att blanda alla ingredienser och köra tills det blir en slät smet och sedan hälla den över bottenlagret. Stick ner två chokladbitar i mitten för dekoration och sätt in i frysen en timme eller två (kylen fungerar alldeles utmärkt också men tar längre tid bara). Ta ut och dekorera med lite färska bär, flingsalt och servera som den är – eller med lite vispad kokosgrädde.

Smarriga blåbärsbllar (utan dadlar)

Annie - Live it, Love it
10 Okt 2016 kl 21:37
En måste alltid ha toksmaskiga bollar  kylen för panikartade mellanmål. Sådana finns det massor av här hemma och dessa ollrna är alldeles utmärka att stoppa i sig då. Blåbären blir inte en geggig massa (som dadlar) när en mixar utan snarare som små smarriga och småkletiga bitar i varje boll. Pekannötter är min absoluta favoritnöt och ger en fantastisk fin smak åt bollarna. Ingredienser (ca 15 st): 1 dl cashewnötter, 1 dl pekannötter, 2 dl torkade blåbär*, 3 tsk havreprotein, 2 tsk kakao, 1 nypa vaniljpulver, 1 dl vatten & 1 dl havregryn. *använder superfruits blåbär som är sötade med äpplejuice och är lagom saftiga. Börja med att köra nötterna i matberedaren några varv för att sedan mix tillsammans med blåbären och kör runt några varv till. Häll sedan ner resterande ingredienser och häll ner lite vatten i taget tills det blir en lagom tjock och kletig smet att rulla bollar av. Förvara i kylen!

Månadens mysbox

Annie - Live it, Love it
27 Sep 2016 kl 13:54
Som vanligt levererar Naturalboxen fantastiska produkter. Denna är absolut inget undantag utan varenda en av sakerna i boxen är ljuvliga. Lite extra kär är jag allt i de färdiga mixarna från MyMuesli. Förutom de två boxarna fick en med ett gåvokort där en får en massa små boxar med vid en beställning hos dem. Cafe Latte med kokosvatten (smarrigt smarrig iskall med några isbitar i), deo från Urtekram som redan finns i mitt skåp konstant, shampoo från densamma som mannen min faktiskt gillar (han som annars vägra mina ekoprylar i badrummet), en chiabowl från Renee Volatire perfekt att ha med i väskan) och dessutom fin raw choklad och två goda bars. Slutet av September är räddad! En egen box beställer ni enkelt hos Naturalbox. Inlägget är ett samarbete med Naturalbox men alla åsikter och ord är (såklart!) mina egna.