Tidningsinspiration

Annie - Live it, Love it
9 Maj 2012 kl 07:07

Jag är inte mycket för lchf och gi – eller nej – jag är inte mycket för dieter alls. Om det fungerar för andra – super men jag ger mig inte in där någonsin igen. Det började med GI och slutade med att allt togs bort.

Men – det finns fantastiskt härliga gi och lchf-recept som är alldeles utmärka om man inte vill ha med gluten i bröd och kakor eller bara ha inspiration till nya rätter. Det är bara byta ut vispgrädden som finns med i allt till turkisk yoghurt, soja eller havregrädde eller liknande och plussa på med kolisar till istället så är det inte längre samma ju 😉

Jag provköpte bilagan av lchf som är med aftonbladet första gången den kom ut. och GI & hälsa har jag köprt länge. Nu finns även mat & hälsa. Visst inte min typ av mat – men min typ av inspiration till recept i alla fall :)

Köper ni mattidningar för inspiration?

9 kommentarer

 • Annie - Live it, Love it 9 Maj 2012 kl 20:57

  Ah, den har jag itne tittat i ännu. Såg att det fanns någon paolo tidning häromveckan dock :D

 • Annie - Live it, Love it 9 Maj 2012 kl 20:56

  Bloggarna är den största inspirationskällan, utan det är de mycket aldrig hade upptäckt, så isst är det underbart hur vi kan inspirera varandra! Kram

 • Annie - Live it, Love it 9 Maj 2012 kl 20:55

  Nätet är den största inspirationen av alla ju, där kan man hitta allt allt allt<!

 • Annie - Live it, Love it 9 Maj 2012 kl 20:51

  Precis, jag tar lite här och lite där. Tar bort och lägger till och gör mitt eget. :D

 • Ulrika - Fotograf u.norman 9 Maj 2012 kl 08:33

  Jag brukar låna min mammas tidningar när hon är klar med dem ;) Sedan gillar jag Paolo Robertos nya tidning som är bilaga till Aftonbladet, verkar vara mycket gott i den :) (Och där slutar inte veckan på fredag utan recepten är för hela månaden ;) )

 • Lotta -Fokuserad Energi 9 Maj 2012 kl 08:22

  Nej, köper sällan eller aldrig mattidningar. Köper ibland någon kokbok, men mest hittar jag inspiration här och hos andra kompisar eller när jag ser ngt gott i affären. Älskar att vi peppar varandra och hittar nya recept. kram

 • Bodycomf 9 Maj 2012 kl 08:06

  Nej inte tidningar så ofta, men gör som du, plockar lchf eller gi, från nätet, och lägger till och byter ut som det passar :-)

 • Trillingn&ouml;ten 9 Maj 2012 kl 07:37

  Tidningar är bra inspiration och även fast man kanske inte gör exakt som det står i recepten så kanske man gör nåt liknande!

Ladda fler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inlägg

Ögonbryn med ekosmink från Maria Åkerberg

Annie - Live it, Love it
6 dagar sen
En av mina favoritbuitker på nätet är piggabutiken.se. Inte för att den kanske har störst sortiment, men välvalt och lite av allt. Framför allt gillar jag att handla mitt smink där och få fina tips från deras blogg som jag följer. Det började för något år sedan när jag fick testa produkter från deras sida och föll för Maria Åkerbergs produkter. Jag älskar MÅ’s smink. Naturliga och härliga färger som passar mig alldeles perfekt. Jag sminkar mig gärna, men inte färgstarkt eller mycket (och självklart ekologiskt!). Jag har sedan tidigare både kajal, ögonskugga och läppglans bland annat som tillhör mina favoriter i skåpet (har dock inte testat foundation och liknande.. än). För någon månad sedan skrevs det om att få snygga och naturliga ögonbryn vilket jag har så himla svårt med (glesa bryn som är svarta och låååånga och tjocka). Jag sparade inlägg och – nu äntligen! – fick jag tummarna ur att klicka hem det. Två skuggor för att fixa till brynen i warm brown och nougat plus en olivgrön kajalpenna. Toppnöjd med resultatet (läs beskrivningen här).     (OBS! Absolut inget sponsrat inlägg!)

Natualboxen

Annie - Live it, Love it
7 dagar sen
Månadens naturalbox, alltid fylld med så mycket härligheter och gamla favoriter. Lyckan till att få öppna denna gröna boxen var total. Och skaparglädjen börjar väckas till liv lite igen nu är vi får sova mer här hemma och får boxar som ger en lite inspiration. Popcorn med choklad, egna bärremmar, chokladdesserter…. Åh ja, det är dags nu.

Hallon & blåbärsvinägrette

Annie - Live it, Love it
12 Jul 2016 kl 18:40
En sallad är inte bara en sallad. Den är tillbehören. Det är inte bara gröna blad som vissa säger. Den är matig, god och underbar. Det går att göra den i tusen och en varianter och med dressingar i lika många versioner. Senast gjorde jag en som sannolikt är en ny favorit – salt halloumisallad med sötsyrlig hallon & blåbärsvinägrett. Så h-i-m-l-a gott! SÅ fantastiskt himla perfekt tillsammans. Ingredienser: 1 dl frusna hallon/blåbär, 2 msk olivolja, 1 msk äpplecidervinäger, 1/2 msk citronsaft, 1/2 tsk örtsalt, 1/2 msk ljus honung, 1 krm dijonsenap. Låt bären tina och rör sedan amman alla ingredienser. Droppa över salladen. Salladen gjordes enkelt på smarrig vattenmelon, snabbkoktbroccoli, vinbär från trädgården, körsbärstomater, halloumi, gurka och spenat med fröknäcke vs sidan av. Droppade på lite vinägrett efterhand som jag ville ha mer (och mer…och mer).