Tidningsinspiration

Annie - Live it, Love it
9 Maj 2012 kl 07:07

Jag är inte mycket för lchf och gi – eller nej – jag är inte mycket för dieter alls. Om det fungerar för andra – super men jag ger mig inte in där någonsin igen. Det började med GI och slutade med att allt togs bort.

Men – det finns fantastiskt härliga gi och lchf-recept som är alldeles utmärka om man inte vill ha med gluten i bröd och kakor eller bara ha inspiration till nya rätter. Det är bara byta ut vispgrädden som finns med i allt till turkisk yoghurt, soja eller havregrädde eller liknande och plussa på med kolisar till istället så är det inte längre samma ju 😉

Jag provköpte bilagan av lchf som är med aftonbladet första gången den kom ut. och GI & hälsa har jag köprt länge. Nu finns även mat & hälsa. Visst inte min typ av mat – men min typ av inspiration till recept i alla fall 🙂

Köper ni mattidningar för inspiration?

9 kommentarer Kommentera

  • Trillingnöten 2012-05-09

    Tidningar är bra inspiration och även fast man kanske inte gör exakt som det står i recepten så kanske man gör nåt liknande!

    • Annie - Live it, Love it 2012-05-09

      Precis, jag tar lite här och lite där. Tar bort och lägger till och gör mitt eget. :D

  • Trillingnöten 2012-05-09

    Tidningar är bra inspiration och även fast man kanske inte gör exakt som det står i recepten så kanske man gör nåt liknande!

  • Bodycomf 2012-05-09

    Nej inte tidningar så ofta, men gör som du, plockar lchf eller gi, från nätet, och lägger till och byter ut som det passar :-)

    • Annie - Live it, Love it 2012-05-09

      Nätet är den största inspirationen av alla ju, där kan man hitta allt allt allt<!

  • Lotta -Fokuserad Energi 2012-05-09

    Nej, köper sällan eller aldrig mattidningar. Köper ibland någon kokbok, men mest hittar jag inspiration här och hos andra kompisar eller när jag ser ngt gott i affären. Älskar att vi peppar varandra och hittar nya recept. kram

    • Annie - Live it, Love it 2012-05-09

      Bloggarna är den största inspirationskällan, utan det är de mycket aldrig hade upptäckt, så isst är det underbart hur vi kan inspirera varandra! Kram

  • Ulrika - Fotograf u.norman 2012-05-09

    Jag brukar låna min mammas tidningar när hon är klar med dem ;) Sedan gillar jag Paolo Robertos nya tidning som är bilaga till Aftonbladet, verkar vara mycket gott i den :) (Och där slutar inte veckan på fredag utan recepten är för hela månaden ;) )

    • Annie - Live it, Love it 2012-05-09

      Ah, den har jag itne tittat i ännu. Såg att det fanns någon paolo tidning häromveckan dock :D

Senaste inlägg

Krämig broccoligratäng

Annie - Live it, Love it
22 Nov 2016 kl 21:35
Den enklaste och smarrigaste gratängen en kan tänka sig. Perfekt för snabba måltider. Bara att ta fram broccolin på morgonen så den hinner tina och köra snabb vispning av resterande när en kommer hem samt snabbhacka löken. Voila och i i ugnen medan en har andra saker att göra (typ ta and om barnet som klättrar i bokhyllan, drar ner blommor eller något sådant). Ingredienser (ca 4 portioner): 450 gram frusen broccoli, 1 gul lök,  2 vitlöksklyftor, 5 ägg, 250 ml havregrädde, 2 msk frusen koriander, 1-2 tsk örtsalt, peppar + riven veggoost. Tina broccolin och lägg i en form. Hacka löken och rör ner tillsammans med den. Pressa vitlök i en skål och rör ner ägg, havregrädde och kryddor. Vispa och häll över broccolin, Riv gärna lite veggoost över och sätt in i mitten av ugnen på 200 grader cirka 20-30 minuter. Servera som huvudrätt med lite grönt eller som tillbehör till annat gott.

Kickin' it - Chiadricka

Annie - Live it, Love it
22 Nov 2016 kl 21:16
I den senaste boxen från Naturalbox hängde det med en Chiadryck. Lite på skoj, lite på allvar fick mini testa – och han älskade den. Drack halva rakt upp och ner, Jag som trodde mr kräsen skulle tycka den geleaktiga konsistensen var lite skum. Hur som – klart jag hakade på och fixa gen chiadryck de kommande dagarna. Det är så himla fräscht och gott – både jag och mini älskar den! Recept: 1 msk chiafrön, 2 1/2 dl vatten, 1 msk citronsaft, 3 färska dadlar, 1 dl hallon & 1/2 dl blåbär (frusna upptinade går bra). Mixa alla ingredienser förutom chiafrön, häll upp i ett glas/flaska och rör om eller skaka med jämna mellanrum så fröna blandar sig jämt. Låt st över natten eller tills du är sugen på drycken.

Njutbara skurna pepparkakor (favorit i repris)

Annie - Live it, Love it
17 Nov 2016 kl 12:46
Jag lägger upp en riktig favorit i repris. Har tipsat om den förr men denna kräver en påminnelse varje år. Skurna pepparkakor. För oss finns ingen jul utan dem. Lagom att börja baka om en helg eller två för att ha till varje advent. Det finns något som är jul för mig. Något som jag inte kan vara utan och bara doften tar mig tillbaka tills jag var fem och utan problem åt mig mätt på detta. Det finns inte en enda människa jag bjudit på dem som inte har blivit helförälskad. Nu är julen visserligen över – men cookies kan man alltid äta... Vanliga pepparkakor i all är – men mormors skurna pepparkakor är något i en klass för sig. Dessa äts på bredden och tvären varje jul men jag har aldrig vågar att experimentera med dem. Förrän nu. Om man vågar kan man vinna och jag vann faktiskt på första försöket. Det är liksom en blandad smak av kaka och pepparkaka. Krispighet och lenhet. Smakrik och ljuvlig. Lika god som den är som med en bit ost på. Det är faktiskt ren och skär kärlek. Bara det att en burk tog slut på två dagar – och det är inte mannen jag kan skylla på… Jag vågar lova att ni älskar dem om ni ens gillar pepparkakor eller kakor… eller något liknande ens det minsta illa. De är ljuvligt underbara på alla tänkbara sätt. Visst det kräver lite av dig. Som att röra i en gryta. Och att knåda en deg. Du måste också kunna använda en kniv och skära. Enkelt med andra ord – fast det kommer att låta mer svårt än det är. Ingredienser:  1) – 1 dl kokossocker, 1/2 dl agavesirap (eller liknande), 3 msk kokosolja + 2) – 1/4 msk bikarbonat, 1 msk hett vatten + 3) – 1/2 dl hackad mandel, 2/3 msk kanel, 2/3 tsk ingefära, 1 1/2 dl bovetemjöl & 1 1/2 dl teffmjöl (alt 3 dl valfritt mjöl). Blanda samman kokossocker, sirap & kokosolja och värm i en kastrull (låt inte det koka ta av när det smält samman). Blanda bikarbonat och hett vatten i en liten skål och åt det lösas upp innan du blandar ner det i kastrullen och rör om. Rör sedan ner resterande ingredienser en efter en tills du får en deg. Ta upp den på en bänk och använd lite extra mjöl för att knåda ut den. Dela i två delar och rulla till ”korvar” och lägg in i kyl över natten eller frys någon timme. Ta ut och skär rullen i små tunna bitar (sisådär så tunt det går). Ugn 175 grader runt en 5-8 minuter. Ta ut när de fått färg och låt svalna så de blir hårda och gottiga. De kommer att vara mjuka när de kommer ut ur ugnen men blir sådär perfekt krispiga när de fått svalna av – vänta helt med att äta till dagen efter,