Tung dag

Annie - Live it, Love it
25 Maj 2012 kl 07:17

Idag är det en tung dag. Jag tar flyget hem idag för att vara ledig tre dagar – och börjar med begravning för finaste farmor. Aj, de gör ont i hjärtat.

Innan det tar överhanden blir det en frukost i farten, blev massor som skulle göras på morgonen plötsligt och frukosten hanns inte med. Tur man har burkar och lådor som man kan ta med maten i 😉 Sen bjuds de säkert på vitt bröd och marmelad på flyget med :p

image

Men först yoghurt med massvis av frukt, bär och gottiga tillbehör ute i solen i väntan på flyget.

Sedan väntar desto mer roligheter under helgen! värme, fitness five, inlines, grillning och vänner. Vem är jag att klaga?

13 kommentarer Kommentera

 • Trillingnöten 2012-05-25

  Att behöva gå på begravning är ju inte roligt alls...jag är ledsen att det blir en sån helg och att det är din fina farmor som nu inte längre finns i livet. Ha en jättefin helg i alla fall!

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   nej kyrkan och all dess dysterhet kan jag vara utan, men minnesstunden efter var fin och ljus på en underbart vacker dag!

 • Trillingnöten 2012-05-25

  Att behöva gå på begravning är ju inte roligt alls...jag är ledsen att det blir en sån helg och att det är din fina farmor som nu inte längre finns i livet. Ha en jättefin helg i alla fall!

 • elaine 2012-05-25

  Trotts en dyster start på helgen så verkar dock din helg vara underbar, njut å ha det så bra ; )

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Tack söta, har haft en fullkomligt underbar helg trots allt!

 • Maria 2012-05-25

  Begravning är aldrig roligt men kan ibland bli en fin stund för avsked. Hoppas du trots allt får en bra helg! Flygplansmat är inget vidare .. tar också med eget för det mesta. =)

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Sant, men avsked måste man ta ibland och det blev det bästa möjliga!

 • aliceaugusta 2012-05-25

  Jag är så ledsen för din skull. Hoppas att begravningen blir fin och att du får en - under omständigheterna - fin helg. Kramar!

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Tack fina Josefin, det värmer!

 • StepUp 2 Fitness 2012-05-25

  Fina Annie... är ledsen för din skull, hoppas att begravningen blir fin och att du får en bra helg med dina nära och kära. Stora kramen!

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Tack fina, det blev ett vackert och förvånansvärt glatt avsked! kram

 • Lina 2012-05-25

  Hoppas begravningen blev/blir fin. Och hoppas resten av helgen blir kanon, ser ut som dina planer kan ordna det!

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Det blev faktiskt väldigt vackert och ljust! Tack!

Senaste inlägg

Krämig broccoligratäng

Annie - Live it, Love it
22 Nov 2016 kl 21:35
Den enklaste och smarrigaste gratängen en kan tänka sig. Perfekt för snabba måltider. Bara att ta fram broccolin på morgonen så den hinner tina och köra snabb vispning av resterande när en kommer hem samt snabbhacka löken. Voila och i i ugnen medan en har andra saker att göra (typ ta and om barnet som klättrar i bokhyllan, drar ner blommor eller något sådant). Ingredienser (ca 4 portioner): 450 gram frusen broccoli, 1 gul lök,  2 vitlöksklyftor, 5 ägg, 250 ml havregrädde, 2 msk frusen koriander, 1-2 tsk örtsalt, peppar + riven veggoost. Tina broccolin och lägg i en form. Hacka löken och rör ner tillsammans med den. Pressa vitlök i en skål och rör ner ägg, havregrädde och kryddor. Vispa och häll över broccolin, Riv gärna lite veggoost över och sätt in i mitten av ugnen på 200 grader cirka 20-30 minuter. Servera som huvudrätt med lite grönt eller som tillbehör till annat gott.

Kickin' it - Chiadricka

Annie - Live it, Love it
22 Nov 2016 kl 21:16
I den senaste boxen från Naturalbox hängde det med en Chiadryck. Lite på skoj, lite på allvar fick mini testa – och han älskade den. Drack halva rakt upp och ner, Jag som trodde mr kräsen skulle tycka den geleaktiga konsistensen var lite skum. Hur som – klart jag hakade på och fixa gen chiadryck de kommande dagarna. Det är så himla fräscht och gott – både jag och mini älskar den! Recept: 1 msk chiafrön, 2 1/2 dl vatten, 1 msk citronsaft, 3 färska dadlar, 1 dl hallon & 1/2 dl blåbär (frusna upptinade går bra). Mixa alla ingredienser förutom chiafrön, häll upp i ett glas/flaska och rör om eller skaka med jämna mellanrum så fröna blandar sig jämt. Låt st över natten eller tills du är sugen på drycken.

Njutbara skurna pepparkakor (favorit i repris)

Annie - Live it, Love it
17 Nov 2016 kl 12:46
Jag lägger upp en riktig favorit i repris. Har tipsat om den förr men denna kräver en påminnelse varje år. Skurna pepparkakor. För oss finns ingen jul utan dem. Lagom att börja baka om en helg eller två för att ha till varje advent. Det finns något som är jul för mig. Något som jag inte kan vara utan och bara doften tar mig tillbaka tills jag var fem och utan problem åt mig mätt på detta. Det finns inte en enda människa jag bjudit på dem som inte har blivit helförälskad. Nu är julen visserligen över – men cookies kan man alltid äta... Vanliga pepparkakor i all är – men mormors skurna pepparkakor är något i en klass för sig. Dessa äts på bredden och tvären varje jul men jag har aldrig vågar att experimentera med dem. Förrän nu. Om man vågar kan man vinna och jag vann faktiskt på första försöket. Det är liksom en blandad smak av kaka och pepparkaka. Krispighet och lenhet. Smakrik och ljuvlig. Lika god som den är som med en bit ost på. Det är faktiskt ren och skär kärlek. Bara det att en burk tog slut på två dagar – och det är inte mannen jag kan skylla på… Jag vågar lova att ni älskar dem om ni ens gillar pepparkakor eller kakor… eller något liknande ens det minsta illa. De är ljuvligt underbara på alla tänkbara sätt. Visst det kräver lite av dig. Som att röra i en gryta. Och att knåda en deg. Du måste också kunna använda en kniv och skära. Enkelt med andra ord – fast det kommer att låta mer svårt än det är. Ingredienser:  1) – 1 dl kokossocker, 1/2 dl agavesirap (eller liknande), 3 msk kokosolja + 2) – 1/4 msk bikarbonat, 1 msk hett vatten + 3) – 1/2 dl hackad mandel, 2/3 msk kanel, 2/3 tsk ingefära, 1 1/2 dl bovetemjöl & 1 1/2 dl teffmjöl (alt 3 dl valfritt mjöl). Blanda samman kokossocker, sirap & kokosolja och värm i en kastrull (låt inte det koka ta av när det smält samman). Blanda bikarbonat och hett vatten i en liten skål och åt det lösas upp innan du blandar ner det i kastrullen och rör om. Rör sedan ner resterande ingredienser en efter en tills du får en deg. Ta upp den på en bänk och använd lite extra mjöl för att knåda ut den. Dela i två delar och rulla till ”korvar” och lägg in i kyl över natten eller frys någon timme. Ta ut och skär rullen i små tunna bitar (sisådär så tunt det går). Ugn 175 grader runt en 5-8 minuter. Ta ut när de fått färg och låt svalna så de blir hårda och gottiga. De kommer att vara mjuka när de kommer ut ur ugnen men blir sådär perfekt krispiga när de fått svalna av – vänta helt med att äta till dagen efter,