Tung dag

Annie - Live it, Love it
25 Maj 2012 kl 07:17

Idag är det en tung dag. Jag tar flyget hem idag för att vara ledig tre dagar – och börjar med begravning för finaste farmor. Aj, de gör ont i hjärtat.

Innan det tar överhanden blir det en frukost i farten, blev massor som skulle göras på morgonen plötsligt och frukosten hanns inte med. Tur man har burkar och lådor som man kan ta med maten i 😉 Sen bjuds de säkert på vitt bröd och marmelad på flyget med :p

image

Men först yoghurt med massvis av frukt, bär och gottiga tillbehör ute i solen i väntan på flyget.

Sedan väntar desto mer roligheter under helgen! värme, fitness five, inlines, grillning och vänner. Vem är jag att klaga?

13 kommentarer Kommentera

 • Trillingnöten 2012-05-25

  Att behöva gå på begravning är ju inte roligt alls...jag är ledsen att det blir en sån helg och att det är din fina farmor som nu inte längre finns i livet. Ha en jättefin helg i alla fall!

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   nej kyrkan och all dess dysterhet kan jag vara utan, men minnesstunden efter var fin och ljus på en underbart vacker dag!

 • Trillingnöten 2012-05-25

  Att behöva gå på begravning är ju inte roligt alls...jag är ledsen att det blir en sån helg och att det är din fina farmor som nu inte längre finns i livet. Ha en jättefin helg i alla fall!

 • elaine 2012-05-25

  Trotts en dyster start på helgen så verkar dock din helg vara underbar, njut å ha det så bra ; )

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Tack söta, har haft en fullkomligt underbar helg trots allt!

 • Maria 2012-05-25

  Begravning är aldrig roligt men kan ibland bli en fin stund för avsked. Hoppas du trots allt får en bra helg! Flygplansmat är inget vidare .. tar också med eget för det mesta. =)

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Sant, men avsked måste man ta ibland och det blev det bästa möjliga!

 • aliceaugusta 2012-05-25

  Jag är så ledsen för din skull. Hoppas att begravningen blir fin och att du får en - under omständigheterna - fin helg. Kramar!

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Tack fina Josefin, det värmer!

 • StepUp 2 Fitness 2012-05-25

  Fina Annie... är ledsen för din skull, hoppas att begravningen blir fin och att du får en bra helg med dina nära och kära. Stora kramen!

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Tack fina, det blev ett vackert och förvånansvärt glatt avsked! kram

 • Lina 2012-05-25

  Hoppas begravningen blev/blir fin. Och hoppas resten av helgen blir kanon, ser ut som dina planer kan ordna det!

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Det blev faktiskt väldigt vackert och ljust! Tack!

Senaste inlägg

Månadens mysbox

Annie - Live it, Love it
3 dagar sen
Som vanligt levererar Naturalboxen fantastiska produkter. Denna är absolut inget undantag utan varenda en av sakerna i boxen är ljuvliga. Lite extra kär är jag allt i de färdiga mixarna från MyMuesli. Förutom de två boxarna fick en med ett gåvokort där en får en massa små boxar med vid en beställning hos dem. Cafe Latte med kokosvatten (smarrigt smarrig iskall med några isbitar i), deo från Urtekram som redan finns i mitt skåp konstant, shampoo från densamma som mannen min faktiskt gillar (han som annars vägra mina ekoprylar i badrummet), en chiabowl från Renee Volatire perfekt att ha med i väskan) och dessutom fin raw choklad och två goda bars. Slutet av September är räddad! En egen box beställer ni enkelt hos Naturalbox. Inlägget är ett samarbete med Naturalbox men alla åsikter och ord är (såklart!) mina egna.

Trädgårdsträning med medicinboll

Annie - Live it, Love it
4 dagar sen
Det här med att träna tillsammans är verkligen kul – roligare än jag kunnat ana. Jag ser fram emot att mini blir lite äldre så han kan hänga med på riktigt i backarna, göra rörelserna tillsammans med mig i trädgården eller källargymmet. Men just nu njuter jag av att vi är tillsammans med busar. Att han gärna är min vikt i squatsen eller skall försöka spela fotboll med min nya medicinboll. Att han helst vill hoppa in mitt i allt och bara mysa och kramas för att i nästa stund springa rundor och skratta. Träningen blir verkligen roligare tillsammans. Häromdagen körde vi en liten uppvärmningsrunda med löpning på en kvart och sedan tio backintervaller tillsammans (det är ungefär vad hans uttråkningsnivå klarar just nu), joggade hem och körde ett enkelt pass i trädgården med styrkeövningar tillsammans med medicinbollen som lägligt nog går att förvara därute just nu, (Även om en inte tränar med barn är en medicinboll att ypperligt redskap att träna med. Framförallt utomhus. För mig extra bra då den inte kan välta över minis fingrar eller fötter som vikterna gör nä han drar i dem). Körde en enkel favoritrunda a la 30 –>30 sumosquats – 30 vadhävningar – 30 raka marklyft – 30 utfall  – 30 sekunder planka på boll gånger 5. En alldeles perfekt runda. Snabbt, effektivt och enkelt att göra även om en behöver avbryta mellan varven. Bollen är perfekt för att göra många rörelser med och det går utmärkt att gör riktigt effektiva pass med den! (testa att ta med den ut på ett intervallpass btw – kör intervaller fram och tillbaka mellan lyktstolpar tex, kör squats/axelpress etc!) Inlägget är ett samarbete med 24.se och deras kategori av träningsprodukter. Självklart är alla ord och åsikter mina egna.

Krispig Smulpaj (glutenfri & sockerfri)

Annie - Live it, Love it
5 dagar sen
Under gårdagen som gick hade vi ett litet kalas för att fira min födelsedag. Eller ja – jag ser det mest som en ursäkt att samla de nära på samma gång. Jag gjorde det enkelt och hade eftermiddagsfika istället för mat. Smulpaj stod på menyn och jag gjorde två vanilga för de sockerstinna (jag önskar att alla ville prova mina men men…) och två socker och glutenfria. Jag blev MER än nöjd med slutresultatet. Mycket smak av frukten och bären i pajen där det sockriga inte tar över (som det gör i vanlig paj) ett krispigt gott skal och en smarrig vaniljgrädde till. Ljuvligt, ljuvligt gott! Ingredienser (2 pajer): 220 gram färska dadlar (cirka 20 stycken), 2 dl mandelmjöl, 2 dl havregryn *, 50 gram kokosolja (alt smör), 1 krm vaniljpulver + frukt och bär (runt 500-700 gram) tills det täcker botten på formen (jag gjorde en med bara hallon/potatismjöl och en med hallon/rabarber/äpple/potatismjöl & lite agave). * använd glutenfria havregryn för att den skall vara fullkomligt glutenfri. Om dadlarna är lite torra så blötlägg dem i lite vatten först så de blir riktigt mjuka och saftiga. Mixa sedan till en grov röra tillsammans med vaniljpulver (kletig men inte slät) och tillsätt sedan mandelmjöl och kör tills det blir lagom i konsistensen. Mixa med kokosolja/smör och till sist havregrynen. Tillsätt eventuellt mer/mindre gryn (beror lite på dadlarnas konsistens). Jag gör det gärna till en tjock deg istället för att det blir smulor direkt och ”skapar”sedan smulorna själv när jg läger ut det på pajen.Då blir det saftigare smulskal. Smula skalet över pajerna och sätt in i ugnen på 200 grader. Cirka 20 minuter, kan behövas lite längre om en har tex äpple som inte lir riktigt mjukt.  Ha koll så den inte blir bränd på toppen (jag lyckades tyvärr med konsten)t I den ena pajen hade jag frusna upptinade hallon (cirka 400 gram) tillsammans med 1 msk potatismjöl och i den andra en mix av lika delar hallon, rabarber och äpple tillsammans med lite agavesirap (för att neutralisera lite av surheten i rabarbern) och 1/2 msk potatismjöl. Serverade med vispad kokosgrädde och lite vaniljpulver. Passar lika bra till vuxna som till barn.