Tung dag

Annie - Live it, Love it
25 Maj 2012 kl 07:17

Idag är det en tung dag. Jag tar flyget hem idag för att vara ledig tre dagar – och börjar med begravning för finaste farmor. Aj, de gör ont i hjärtat.

Innan det tar överhanden blir det en frukost i farten, blev massor som skulle göras på morgonen plötsligt och frukosten hanns inte med. Tur man har burkar och lådor som man kan ta med maten i 😉 Sen bjuds de säkert på vitt bröd och marmelad på flyget med :p

image

Men först yoghurt med massvis av frukt, bär och gottiga tillbehör ute i solen i väntan på flyget.

Sedan väntar desto mer roligheter under helgen! värme, fitness five, inlines, grillning och vänner. Vem är jag att klaga?

13 kommentarer Kommentera

 • Trillingnöten 2012-05-25

  Att behöva gå på begravning är ju inte roligt alls...jag är ledsen att det blir en sån helg och att det är din fina farmor som nu inte längre finns i livet. Ha en jättefin helg i alla fall!

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   nej kyrkan och all dess dysterhet kan jag vara utan, men minnesstunden efter var fin och ljus på en underbart vacker dag!

 • Trillingnöten 2012-05-25

  Att behöva gå på begravning är ju inte roligt alls...jag är ledsen att det blir en sån helg och att det är din fina farmor som nu inte längre finns i livet. Ha en jättefin helg i alla fall!

 • elaine 2012-05-25

  Trotts en dyster start på helgen så verkar dock din helg vara underbar, njut å ha det så bra ; )

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Tack söta, har haft en fullkomligt underbar helg trots allt!

 • Maria 2012-05-25

  Begravning är aldrig roligt men kan ibland bli en fin stund för avsked. Hoppas du trots allt får en bra helg! Flygplansmat är inget vidare .. tar också med eget för det mesta. =)

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Sant, men avsked måste man ta ibland och det blev det bästa möjliga!

 • aliceaugusta 2012-05-25

  Jag är så ledsen för din skull. Hoppas att begravningen blir fin och att du får en - under omständigheterna - fin helg. Kramar!

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Tack fina Josefin, det värmer!

 • StepUp 2 Fitness 2012-05-25

  Fina Annie... är ledsen för din skull, hoppas att begravningen blir fin och att du får en bra helg med dina nära och kära. Stora kramen!

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Tack fina, det blev ett vackert och förvånansvärt glatt avsked! kram

 • Lina 2012-05-25

  Hoppas begravningen blev/blir fin. Och hoppas resten av helgen blir kanon, ser ut som dina planer kan ordna det!

  • Annie - Live it, Love it 2012-05-27

   Det blev faktiskt väldigt vackert och ljust! Tack!

Senaste inlägg

(Almost raw) "Salty-Chocolate-Cake"

Annie - Live it, Love it
13 Okt 2016 kl 10:37
Jag kände att det var tid för en fantastiskt god chokladkaka här hemma.En sådan som smälter bara den nuddar tungspetsen. Precis en sådan blev det. Nötig botten, ett lager med ljus choklad och ett lager med lite mörkare choklad med lite lagom saltig smak- och alldeles, alldeles ljuvlig! Ingredienser botten: 1/2 dl mandel, 8 färska dadlar, 1 nypa flingsalt,1  krm vaniljpulver. Ingredienser lager 1: 4 1/2 dl cashewnötter, 1 1/2 dl mjuk kokosolja, 1/2 dl vatten, 1 1/2dl agavesirap, 2/3 dl rå kakao, 1 nypa flingsalt. Ingredienser lager 2: 2 små avokado (väl mogna), 1/2 dl mjuk kokosolja, 1/2 dl honung/agave, 1/2 dl rå kakao, 1 nypa flingsalt. Börja med att lägga cashewnötter i blöt över natten. Börja sedan med botten och mixa samman alla ingredienser med varandra (använd eventuellt lite vatten för att få en kletig smet (beror på konsistens på dadlar) och tryck sedan ut i botten på en form med löstagbara kanter (min är 20 cm i diameter). Fortsätt med lager ett och skölj av cashewnötterna ordentligt och lägg i en mixer (en matberedare funkar med men blir inte lika slätt) tillsammans med alla resterande ingredienser till lager 1. Kör tills det är en mjuk och krämig smet och häll ovanpå bottenlagret. Sätt in i frysen tills det stelnar till något innan du fortsätter med lager två. För lager två är ett bara att blanda alla ingredienser och köra tills det blir en slät smet och sedan hälla den över bottenlagret. Stick ner två chokladbitar i mitten för dekoration och sätt in i frysen en timme eller två (kylen fungerar alldeles utmärkt också men tar längre tid bara). Ta ut och dekorera med lite färska bär, flingsalt och servera som den är – eller med lite vispad kokosgrädde.

Smarriga blåbärsbllar (utan dadlar)

Annie - Live it, Love it
10 Okt 2016 kl 21:37
En måste alltid ha toksmaskiga bollar  kylen för panikartade mellanmål. Sådana finns det massor av här hemma och dessa ollrna är alldeles utmärka att stoppa i sig då. Blåbären blir inte en geggig massa (som dadlar) när en mixar utan snarare som små smarriga och småkletiga bitar i varje boll. Pekannötter är min absoluta favoritnöt och ger en fantastisk fin smak åt bollarna. Ingredienser (ca 15 st): 1 dl cashewnötter, 1 dl pekannötter, 2 dl torkade blåbär*, 3 tsk havreprotein, 2 tsk kakao, 1 nypa vaniljpulver, 1 dl vatten & 1 dl havregryn. *använder superfruits blåbär som är sötade med äpplejuice och är lagom saftiga. Börja med att köra nötterna i matberedaren några varv för att sedan mix tillsammans med blåbären och kör runt några varv till. Häll sedan ner resterande ingredienser och häll ner lite vatten i taget tills det blir en lagom tjock och kletig smet att rulla bollar av. Förvara i kylen!

Månadens mysbox

Annie - Live it, Love it
27 Sep 2016 kl 13:54
Som vanligt levererar Naturalboxen fantastiska produkter. Denna är absolut inget undantag utan varenda en av sakerna i boxen är ljuvliga. Lite extra kär är jag allt i de färdiga mixarna från MyMuesli. Förutom de två boxarna fick en med ett gåvokort där en får en massa små boxar med vid en beställning hos dem. Cafe Latte med kokosvatten (smarrigt smarrig iskall med några isbitar i), deo från Urtekram som redan finns i mitt skåp konstant, shampoo från densamma som mannen min faktiskt gillar (han som annars vägra mina ekoprylar i badrummet), en chiabowl från Renee Volatire perfekt att ha med i väskan) och dessutom fin raw choklad och två goda bars. Slutet av September är räddad! En egen box beställer ni enkelt hos Naturalbox. Inlägget är ett samarbete med Naturalbox men alla åsikter och ord är (såklart!) mina egna.